Харків, вул. Жон Мироносиць, 11

Музей працює в обмеженому режимі

Вчителі та учні. Володимир Бондаренко

Вчителі та учні. Володимир Бондаренко

Володимир Бондаренко, його творча особистість, мистецький доробок є унікальними в образотворчості Харкова , України, Європи. Він майстер європейського рівня, один із найталановитійших дизайнерів сьогодення. Його роботи позначено конструктивною технологічністю, яскравою декоративністю. Фахівці в галузі художнього конструювання за їх образністю порівнюють їх із знаковою візуальністю графічного дизайну.

Майстер завжди представляє дерево в обробленому вигляді, підкреслюючи його декоративність конструктивними і технологічними прийомами обробки. Саме цей прийом надає відчуття благородства і вишуканості вирішення образів. У всіх роботах відчутно потужну енергетику автора, який,за висловом фахівців,хоче і може багато і весело працювати, доводити свої задуми до втілення в матеріалі. Так же емоційно, з захопленням, Володимир розповідає про своїх учителів, талановитих майстрів, митців, спілкування з якими давало потужний імпульс його творчості.

Мандрівку у творчу молодість Володимира насичено знаковими іменами тих, кого вже немає серед нас, і тих, хто живе і продовжує творити. Із словами вдячності і поваги згадує ректорів В.О.Шапошникова і Є.П.Єгорова, викладачів О.Ф.Проніна і Б.Косарева, талановитих, унікальних майстрів друку і столярної справи, повторюючи, як їм, тодішнім студентам, пощастило навчатися у такому вузі, з відчуттям легкості і чистоти ,захопленням музикою, прагненням все встигнути. Цей веселий азарт молодості, який залишається в ньому і сьогодні, Володимир означує фразою : «Во мне все кипело!». Пощастило також потрапити і в «тусовку» видатних митців, чиї імена є знаковими духовними і образотворчими орієнтирами у мистецькому просторі України – Є.Джолос-Соловйов, В.Гонтаров, В.Куліков. Окремі слова вдячності – своєму педагогові Ж.Соловйовій, декану факультету Вікторії В’ячеславівні Бондаренко, не тільки за професійні навички ремесла, а й за чуйність, доброту, втілення в його особистості знаменитого виразу «Талантам треба допомагати!»

Безумовно, великою творчою удачею вважає звернення до дизайну меблів, знайомство з цим видом продукції у країнах Європи – Австрії,Італії, Німеччини, витворення власного авторського стилю, а відтак – визнання його досягнень почесним званням академіка АМУ.