Харків, вул. Жон Мироносиць, 11

Музей працює в обмеженому режимі

Вчителі та учні. Вадим Петров

Вчителі та учні. Вадим Петров

Сьогодні у циклі «Вчителі та учні» з нами член Спілки художників України Вадим Петров (нар.1960),який живе і працює у Харкові.Він народився у місті Шостка Сумської області. Закінчив Харківське художнє училище (1979) та Харківський художньо-промисловий інститут факультет монументально-декоративного мистецтва (1984). З 1985 веде активну виставкову діяльність. Його роботи знаходяться в приватних зібраннях України і закордону. 

Перші живописні полотна В.Петрова сповнені енергією свободи початку перебудови. У картинних циклах митця – пізнавані реалії рідних місць художника, наповнені спогадами дитинства: Шостка, Глухів, Новгород-Сіверський, Батурин. Митець використовує колірну домінанту червоного і синього, яку харківський поет Степан Сапеляк називав vita-art. 

Мистецтвознавець Тетяна Павлова (Харків) відзначає: «До безсумнівних переваг творчої манери художника належить притаманна йому риса піддавати новій символізації історичні коди, що актуалізуються митцем у сучасному живописі». 

У сьогоднішній розповіді художник ділиться спогадами про роки навчання і своїх педагогів, які зустрілися на його життєвому і творчому шляху.