Харків, вул. Жон Мироносиць, 11

Музей працює в обмеженому режимі

Вчителі та учні. Олег Векленко

Вчителі та учні. Олег Векленко

Традиційна рубрика«Вчителі та учні. Харківська художня школа»презентує зустріч з наступним гостем. Це знаний український графік і дизайнер Олег Анатолійович Векленко (нар.1950). Він народився в селищі Бурея Амурської області, але своєю «малою батьківщиною» називає полтавські Лубни, куди переїхали його батьки з дворічним Олегом. Саме з Лубен до Харкова приїхав навчатися в Худпромі. Отримання диплому вишу і початок викладацької роботи сталися 1972 року, 50 років назад. Що змогли розгледіти в хлопцеві метри Худпрому, які стали його вчителями і колегами? 

Пан Олег тепло згадує своїх наставників В.Побєдіна, В.Ненадо, М.Камєнного, Є. Надєждіна та інших, особливо ті життєві події, які свідчать, що на той час викладачі і студенти були по-справжньому близькими. І ця творча, духовна і навіть побутова спорідненість складалися у відчуття «Худпром - рідний дім» і закарбувалися у пам’яті нашого гостя більш ніж на півстоліття. 

Відзначаючи доброзичливу людяність своїх вчителів, пан Олег зізнається, що сам дуже вимогливий до студентів. А потім з теплотою в голосі називає імена своїх обдарованих учнів і його строгість здається перебільшенням. 

Так, перед нами заслужений діяч мистецтв України, академік НАМУ, професор. Але його виважене спілкування, відсутність пафосу і майже еталонна («полтавська») українська мова не залишають сумнівів, що перед глядачем перш за все щира людина.