Харків, вул. Жон Мироносиць, 11

Музей працює в обмеженому режимі

Вчителі та учні. Наталя Третьякова

Вчителі та учні. Наталя Третьякова

Коли на екрані перед глядачами приваблива стильна білявка, можна подумати, що мова йтиме про модні тренди, прикраси або секрети виховання дітей. Але пані Наталя Третьякова завітала до музею як гостя  рубрики «Вчителі та учні. Харківська художня школа». Вона відома харківська художниця, заслужений діяч мистецтв України, членкиня НСХУ. 

 Заслуговує поваги її наполегливий творчий шлях. Захопилася малюванням змалечку: саме виховательки дитячого садка звернули увагу на рисунки малої. Школяркою почала відвідувати ізостудію у Палаці піонерів і досі пам’ятає свій витвір – коника на зеленій галявині. У Харківській художній школі № 2 роботи Наталі відмічав і хвалив викладач М.Г.Масьома, і тим мотивував юне обдарування.  По закінченні художньої школи Наталю чекав впевнений вступ до художнього училища на відділення «художник-викладач». І, нарешті, Худпром, станковий живопис. Легендарний «Теремок», викладачі з обличчями, схожими на портрети старих майстрів, студентська дружба і взаємовиручка. Наталя  з вдячністю, не шкодуючи теплих епітетів,  говорить про своїх педагогів В.Чауса, В.Ганоцького, В.Погорєлова та інших. 

Наразі мисткиня успішно поєднує власну творчість живописця і викладання  у ХДАДМ. Своїм студентам, а пані Наталя навчає близько 16 років, вона бажає не вагатися пошуками авторського стилю, а перш за все, здобути ґрунтовні ази професії, які обов’язково цей стиль сформують. 

На щастя, Наталя  Третьякова щедро реалізувалася не тільки в професії, вона дружина чоловіка-художника і мати двох дітей. Можливо, для них творчість батьків стане династійною справою.