Харків, вул. Жон Мироносиць, 11

Музей працює в обмеженому режимі

Вчителі та учні. Наталія Вергунова

Вчителі та учні. Наталія Вергунова

У циклі передач «Вчителі та учні. Харківська художня школа» з нами нова гостя. Український промисловий дизайнер Наталія Вергунова (нар.1990). Вона є доцентом в ХНУМГ ім. Бекетова, де очолює кафедру «Дизайн та 3D-моделювання». 

Дизайн для Наталії є сімейною справою, оскільки її батько, Сергій Вергунов, дизайнер з багаторічним стажем, професор, також завідує кафедрою в ХНУМГ ім.Бекетова. Саме він першим привив любов до обраної професії і є головним вчителем і сьогодні. Проте у бесіді наша гостя згадала і подякувала всім викладачам Харківської художньої школи: лекції від Ю.Г.Дьяченка по композиції та Т.М.Фурсової по методиці дизайну; інженерна грамотність від В.Ф.Биканова, Л.В.Утєвської та Л.В.Ємельянової; знання з історії дизайну від О.В.Бойчука, системність розуміння процесу формоутворення та комплексність проєктування від І.В.Остапенко, що був її керівником з профілюючих дисциплін всі 4 роки.

Тепер, Наталія сама є науково-педагогічним працівником і відмічає, наскільки непередбачуваним може бути життя і як швидко воно лунає, бо на своїй кафедрі вона працює як з молодими спеціалістами, що також навчалися поряд з нею та зі своїми наставниками, в тому числі із Л.А.Звенігородським, який тільки нещодавно навчав Наталію основам Проєктно-графічного моделювання.