Харків, вул. Жон Мироносиць, 11

Музей працює в обмеженому режимі

Вчителі та учні. Андрій Федосеєнко

Вчителі та учні. Андрій Федосеєнко

Сьогодні у циклі «Вчителі та учні» наш гість – харківський живописець, театральний декоратор, реставратор Андрій Іванович Федосеєнко (нар.1966). Родом з Первомайська Харківської області, він 1989 року закінчив Харківське художнє училище. 1995 закінчив ХХПІ. З 2000 член НСХУ.

У художньому училищі навчався у знаного харківського театрального художника П.А.Шигимаги. На І курсі Худпрому ази майстерності викладав А.М.Константинопольський, про якого А.Федосеєнко згадує з теплотою і вдячністю. Як і про інших улюблених педагогів: Є.П.Єгорова, С.В.Рибіна, Ю.М.Вінтаєва, які не тиснули на студентів, а всіляко підтримували, щоб розкрити їх творчий потенціал. Часом навіть вирішували життєві справи: наприклад, художник О.В.Мартинець, на вигляд суворий і жорсткий, допоміг молодому митцю з майстернею.

Зараз А.І. Федосеєнко, викладач на кафедрі ХДАДМ, навчає своїх студентів, спираючись на власний досвід здобуття художньої освіти. Оповідач із задоволенням помітив, що на міжнародних пленерах, коли там збирається «худпромівське» творче братерство, завжди в нагоді теза про впізнаваність шановної художньої школи, яка стала одним з брендів Харкова.