Харків, вул. Жон Мироносиць, 11

Музей працює в обмеженому режимі

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, очікуваної вартості предмета закупівлі

Підстава: на виконання Постанови КМУ від 16.12.2020 р. № 1266 «Про внесення змін до постанов КМУ від 1 серпня 2013 року № 631 і від 11 жовтня 2016 року № 710, з метою прозорого, ефективного та раціонального використання коштів закупівлі, ОКЗ «Харківський художній музей» оприлюднює на власному веб -сайті обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі,очікуваної вартості предмета закупівлі.

Найменування: ОБЛАСНИЙ КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "ХАРКІВСЬКИЙ ХУДОЖНІЙ МУЗЕЙ"

61002, Україна, Харківська обл., м. Харків, вул. Жон Мироносиць,11, код ЄДРПОУ 02225826

Юридичні особи, які забезпечують потреби держави або територіальної громади.

 

Назва предмета закупівлі:Теплова енергія в гарячій водікод згідно ДК 021:2015 09320000-8 «Пара, гаряча вода та пов’язана продукція»  (далі по тексту – товар або теплова енергія).

Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-12-11-020291-a

Вид процедури: відкриті торги з особливостями 

(постанова КМУ від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування»

Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення визначений відповідно до кошторису на 2024 рік

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмету закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог Законів України «Про теплопостачання», «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», Правил користування тепловою енергією, Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж та інших нормативних документів, що регулюють відносини сторін з приводу постачання теплової енергії. Якість теплової енергії повинна відповідати температурному графіку центрального якісного регулювання відпуску теплової енергії.

Місце постачання теплової енергії – 61002, Україна, Харківська область м. Харків вул. Жон Мироносиць 9,11;

Термін постачання теплової енергії – до 31.12.2024 р.

Технічні та якісні характеристики предмету закупівлі повинні відповідати технічним умовам та стандартам, передбаченим законодавством України, діючим на період постачання товару. Суб'єкти у сфері теплопостачання повинні дотримуватися вимог законодавства про охорону навколишнього природного середовища, нести відповідальність за його порушення і здійснювати технічні та організаційні заходи, спрямовані на зменшення шкідливого впливу об'єктів у сфері теплопостачання на навколишні природні середовища.

Кількісною характеристикою предмета закупівлі є обсяг споживання теплової енергії . За одиницю виміру кількості теплової енергії приймається гігакалорія (Гкал). Обсяг, необхідний для забезпечення діяльності та власних потреб об’єктів замовника, та враховуючи обсяги споживання переднього календарного року становить - 392 Гкал.

 

Очікувана вартість предмета закупівлі: 1 444 801 грн. з ПДВ.

Очікувана вартість предмета закупівлі визначена на підставі наказу Мінекономіки від 18.02.2020 № 275 "Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі”, обрано метод розрахунку очікуваної вартості товару/послуг, щодо яких проводиться державне регулювання цін і тарифів:

Очікувана вартість закупівлі товарів/послуг, щодо яких проводиться державне регулювання цін і тарифів (відповідно до постанов, наказів, інших нормативно-правових актів органів державної влади, уповноважених на здійснення державного регулювання цін у відповідній сфері), визначається як добуток необхідного обсягу товарів/послуг та ціни (тарифу), затвердженої відповідним нормативно-правовим актом, що розраховується за такою формулою:

ОВрег = V * Цтар,

де: ОВрег - очікувана вартість закупівлі товарів/послуг, щодо яких проводиться державне регулювання цін і тарифів;

V - кількість (обсяг) товару/послуги, що закуповується;

Цтар - ціна (тариф) за одиницю товару/послуги, затверджена відповідним нормативно-правовим актом.

Закупівля теплової енергії буде здійснюватися згідно тарифів, встановлених рішенням виконавчого комітету Харківської міської ради «Про встановлення тарифів на теплову енергію та її постачання КП «Харківські теплові системи» для споживачів м. Харкова» № 483 від 27.09.2023 року – для потреб бюджетних установ – 3685,716  грн. за 1 Гкал (з ПДВ). 

Відповідно до власних потреб об’єктів замовника та згідно кошторису на 2024 рік плановий обсяг теплової енергії для Замовника на 2024 рік становить - 392 Гкал. Розмір кошторисного призначення за КЕКВ 2271  становить – 1 444 801 грн.

З урахуванням вищевказаної формули, очікувана вартість предмета закупівлі на постачання теплової енергії на 2024 рік становить:

392*3685,716 = 1 444 801 грн.(з урахуванням правил округлення чисел)