Харків, вул. Жон Мироносиць, 11

Музей працює в обмеженому режимі

Музика об’єднує. Арт-проект «Натхнення»

Музика об’єднує. Арт-проект «Натхнення»

Нас музика об’єднує красою,
Мелодій дивні звуки пестять слух.
І музиканти злагоджено грою
Долоням задають ритмічний рух…
Ольга Криворукова

В цей тяжкий для нашої країни час, пропонує для шановних друзів, традиційні творчі «зустрічі-концерти»… Це, безумовно, розповіді про наших учасників, фото, відео покази та інше…

«В Харківському художньому музеї саме концерт «Музика об’єднує» став традиційним привітанням до свят жовтня: Міжнародного дня музики, Дня людей похилого віку, Дня художника і, безумовно, Дня захисників та захисниць України - розповідає кураторка проєкту Ірина Сідельова – Ми раді, що арт-проект «Натхнення» з нами!»

Учасниця багатьох заходів, концертів, зустрічей у Харківському художньому музеї надіслала звернення:
«Доброго дня! Сьогодні мені - випускниці Харківського ліцею мистецтв 2022 року Єві Чемодановій представилася можливість привітати всіх з Міжнародним Днем музики!

Щорічно в Харківському художньому музеї до цього свята відбувалися концерти під керівництвом Ірини Миколаївни Сідельової та організаторки Олени Миколаївни Гончарової. Я залюбки в них брала участь..! Це завжди яскраве свято музики…! Лунали твори різних епох, різних композиторів, різних виконавців. Але хто міг знати, що жорстока війна завадить сьогодні нам зустрітися разом! Що розкидає по різним державам, руйнуючи не тільки дома та долі людей, а й всі плани на майбутнє…
Подумки, ми з моїм педагогом Інною Іванівною Решетовою цього року готувалися до вступу у Харківський національний університет мистецтв імені І.П. Котляревського. Але так склалося, щодо ситуації долі, мені пощастило вступити до однієї із найпрестижніших Академій музики Європи - в Словенії, в клас до кращого педагога країни - Дубровки Томшич Среботняк.

Тепер, День музики для мене професійне свято, і я буду дбайливо зберігати наші українські традиції, куди б не закинула мене доля з подякою до моєї Батьківщини, моїм вчителям та музиці. З Днем музики!»

ЇЇ викладачка Інна Решетова, дуже радіє, що саме за участі її випускниці, відбувається ця «зустріч». Вона каже: «Я люблю своїх учнів! Кожен з них неповторний та дорогий мені! Єва дивовижна у всьому: добра, уважна, працьовита, цілеспрямована, чуйна! Всі ці якості, однозначно, ведуть до успіху! Головне встигати багато та самовіддано працювати..!»

«Дуже приємно було - каже автор та організатор проєкту Олена Гончарова - отримати від нашої активної, яскравої, улюбленої Єви Чемоданової, випускниці ХСШ №133 «Ліцей мистецтв», учасниці багатьох концертів проєкту, а саме «Його величність рояль», «Зимові візерунки», «Від душі..», «З музикою в серці», «Діти – дітям», «Музика об’єднує» та інших, вітання та такі важливі для нас добрі слова. Радіємо, що участь у проєкті був для неї творчою перспективою до успіху! Бажаємо нових творчих досягнень!»

Ми з задоволенням Вам представляємо декілька відео-записів з концертів, що відбувались у рамках Арт-проекту «Натхнення» в Харківському музеї за участі Єви Чемоданової та її відео-вітання!

Й.С.Бах Токата і фуга ре мінор (фрагмент)
Виконує Єва Чемоданова в костелі на органі в Словенії

 

Фазиль Сау «Summertime»
Виконує Чемоданова Єва (фортепіано)
ХСШ №133 «Ліцей мистецтв» (м.Харків). Лауреат багатьох конкурсів, володарка Гран прі ІV Відкритого фестивалю-конкурсу "Мистецтво-це ми, мистецтво-це світ!".
Викладачка Решетова Інна Іванівна

 

Астор П’яццолла «Лібертанго»
Виконує фортепіанний дует: Чемоданова Єва, Пугачова Юлія
Викладач Решетова Інна Іванівна

 

П. І. Чайковський «Неаполітанська пісенька».
Інструментальний дует:
Озерова – Лєнь Дар’я (домра), Чемоданова Єва (фортепіано)
ХСШ №133 «Ліцей мистецтв» (м. Харків)
Викладачки - Гончарова Олена Миколаївна, Решетова Інна Іванівна