Харків, вул. Жон Мироносиць, 11

Музей працює в обмеженому режимі

Митрополит Андрій Шептицький

Відомий з дитинства вислів «книга-найкращий дарунок» з плином часу і обставин набуває нового значення. Багаторічна товаришка Харківського художнього музею, засновниця Галереї дитячої творчості Ольга Михайлюк  є головною редакторкою всеукраїнського освітньо-мистецького часопису «Артклас». Кілька примірників цього видання вона люб’язно презентувала до бібліотеки ХХМ. Гарно ілюстровані, з високоякісним друком, журнали посвячені роботі Львівської дитячої галереї, Міжнародному форуму дитячої творчості «Золотий мольберт», пленерам та майстер-класам для юних художників,  методичній допомозі викладачам образотворчого мистецтва.

Окремим виданням у часопису «Артклас» вийшло дослідження мистецтвознавиці Любові Волошин, присвячене митрополиту Андрею Шептицькому (1865-1944), якого називають фундатором Національного музею у Львові. Відомий теолог, громадський діяч і меценат, митрополит Андрей був очільником духовно-культурного відродження Галицької землі. У грудні 1913 року відбулося відкриття першої експозиції Національного музею у Львові, і це був дар архіпастиря  Шептицького галичанам.

Пані Волошин ґрунтовно дослідила внесок митрополита у формування колекції, а численні світлини експозиції захоплюють читача. В цей надскладний час привертає увагу актуальна на сьогодення молитва митрополита Шептицького за Україну. Висловлюємо вдячність за  книжкові дари, які стали гідним поповненням музейної бібліотеки та допоможуть науковим співробітникам  у роботі.  

sheptyzkiy




Приємного перегляду на нашій сторінці Facebook