Харків, вул. Жон Мироносиць, 11

Музей працює в обмеженому режимі

Арт-проект «Натхнення» Концерт «З музикою в серці»

Арт-проект «Натхнення» Концерт «З музикою в серці»

У ці серпневі дні святкові
Мистецтва проміні засяють.
І звуки музики чудові
З цієї сцени пролунають…
 

23 серпня 2021 року в концертній залі Харківського художнього музею святковими віршами розпочався концерт «З музикою в серці» до Дня Харкова та 30 річчя Незалежності Українив рамках арт проекту «Натхнення». Саме до цього концерту вони були написані автором Ольгою Криворуковою.

В цей день наша країна також святкувала День прапору України. Влучним була розповідь Ольги Денисенко, завідувачки відділом ХХМ, про цікаву історію його створення.

Aтмосфера свята передалась всім учасникам концерту. Яскраві, емоційні, з тонкими відчуттями, мелодійні… Такі були їх виступи.

В концерті взяли участь учні викладачки Решетової Інни Іванівни (клас фортепіано): Єва Чемоданова, яка виконала шість різножанрових цікавих твори, Герман Голіков (ХСШ №133 «Ліцей мистецтв»); Катерина Глущенко, Анастасія Тронь (ДМШ №6 імені М.В.Лисенка).

В завершенні концерту, випускниця викладачки Вареніної Людмили Олександрівни (клас скрипки), Марія Костогриз (Харківський державний музичний ліцей)виконалатвір Ежена Ізаі «Аллеменда» та «Сарабанда» з сонати для скрипки соло № 4. Слухачі були у захваті від майстерності виконання.

З теплими словами звернулась кураторка проекту Ірина Сідельова, завідувачка відділу науково – освітньої роботи ХХМ, привітала всіх зі святами, побажала подальшого творчого спілкування, вручила учасникам Подяки за участь у концертній програмі музею, подарувала афіши.

Автор проекту, Олена Гончарова, викладачка ХСШ №133 «Ліцей мистецтв», розповіла про історію діяльності арт – проекту «Натхнення», що з 2013 року відкрився на базі Харківського художнього музею, про його популярні цикли, такі як «Його величність рояль», «Діти-дітям», «Зимові візерунки», «Від души» та інші. Концерт «З музикою в серці» був вперше представлений слухачам.