Харків, вул. Жон Мироносиць, 11

Музей працює в обмеженому режимі

Арт-проєкт «Натхнення» Концерт «Зимові візерунки»

Арт-проєкт «Натхнення» Концерт «Зимові візерунки»

У дні зимових свят у Харківському  художньому музеї відбувалися різноманітні цікаві заходи! Зустрічі, презентації, обговорення...! 

Концерт «Зимові візерунки», Арт-проекту «Натхнення», який відбувся, 27 грудня 2021 року залишив добрі почуттяу всіх причетних до нього організаторів, учасників, глядачів.

Саме його  ми проводили перед Новим роком у концертній залі музею на фоні великої картини, що майже закривала всю стіну на задньому плані. А незвичайно  те, що вона на тему війни… Це робота відомого українського художника  Адольфа Марковича Константинопольского «Рідна земля». 

Тепер ми сильніше відчуваємо її силу та символічність …

В цьому році для шанувальників нашого проєкту пропонуємо відео - концерт «Зимові візерунки». Для Вас грає Максим Чуб, творчий аспірант Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського. Дуже талановитий музикант!!

Він, ще з маленького віку, коли навчався в Ліцеї мистецтв, завдяки викладачу Інні Іванівни Решетовій,  брав участь у багатьох концертах та заходах  художнього музею.

«Концертні події арт-проекту "Натхнення" під чутливим супроводом Олени Миколаївни Гончарової залишили в мене дуже теплі почуття. Я знов і знов вертаюся у колектив Ліцею мистецтв №133, де я провів свої щасливі навчальні роки у дитинстві, й ми знов граємо, співаємо та насолоджуємося улюбленими концертними творами. Дуже щасливий регулярно повертатися у приміщення та концертну залу Харківського художнього музею, який завжди допомагав нам проводити цей проект. Особливо всі ми вдячні куратору проєкту  Сідельовій Ірині Миколаївні. Без такої підтримки й нашого спільного натхнення ці концерти не змогли б відбуватися. Тому в котрий раз я дуже радий представити слухачам яскраву та святкову фортепіанну програму.», - Максим Чуб.

В концерті у виконанні Максима звучать твори композиторів К. Синдинга, Е. Гріга, Ф. Ліста, Ф. Мендельсона, за відео записами у великій залі Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського та концертній залі Харківського художнього музею.   

В завершенні концерту слухачі зможуть відчути та поринути у казкову атмосферу…! Студентка Київського національного університету культури та мистецтв (Михайла Поплавського) Сіона Єндале співає «Різдвяну пісню» Мел Торма та Роберта Уелза, Максим за роялем (запис 27.12.2021 року на концерті «Зимові візерунки»). Всі відчули чарівність зимових свят!


 
Крістіан Синдинг «3 п’еси» з op. №31
 
Е. Гріг. Соната для фортепіано, ор. 7, мі мінор
 
Ф. Мендельсон «Пісня без слів», op. 30, №1, Мі-бемоль мажор
 
Ф. Лист «Угорська рапсодія» №12
 
Мел Торм та Роберт Уелз (слова та музика)
 (Mel Torm and Robert Wolls)
The Christmas song. Merry Christmas for you
У виконанні:
Єндале Сіона (вокал)
студентка Київського національного університету культури та мистецтв (Михайла Поплавського)
Максим Чуб (фортепіано)
творчий аспірант ХНУМ імені І.П. Котляревського