Харків, вул. Жон Мироносиць, 11

Музей працює в обмеженому режимі

Інклюзивна програма ХХМ продовжена: Диптих «Харків – Місто Мрії»

Інклюзивна програма ХХМ продовжена: Диптих «Харків – Місто Мрії»

Багаторічну інклюзивну програму Харківського художнього музею 2024 року було продовжено в партнерстві з школою-майстернею #ФАЙНАМОЗАЇКА м. Харків (керівники Марина Коган та Олександр Бондаренко).

Диптих «Харків – місто мрії» - колективна робота учнів школи-майстерні та групи дітей і дорослих з різних соціальних прошарків : діти з родин ВПО, багатодітних сімей, ментальною інвалідністю, родин загиблих воїнів ЗСУ , які під час війни знайшли притулок і водночас місце творчої реалізації своїх здібностей.

Марина Коган : «Може, колись я зможу розповісти в подробицях цю історію – історію про дітей, які під час сирен, а іноді і вибухів їхали через місто зі всіх районів до нас в майстерню #ФАЙНАМОЗАЇКА , щоб долучитись до створення цього панно.

Ми зробили його менше ніж за 2 місяці, іноді без світла, лише при свічах та ліхтариках…»

Цей мозаїчний арт-об’єкт став подарунком художньому музею, а від так всім харків’янам, що лікує травмовані війною душі й серця незламних містян.

А ще зменшений принт диптиху «Харків – місто мрії» взяв участь у міжнародному форумі «Формула миру в мистецтві дітей України і світу» і став одним з експонатів єдиної в Україні Галереї дитячої творчості (м. Львів).

У виготовлені диптиху брали участь : Кислякова Рената, Кислякова Аліна, Котляренко Олексій, Котляренко Ельміра, Савельєва Мілана, Савельєва Олеся, Аверіна Наталя, Данилов Дмитро, Погрібний Владислав, Іващук Ярослав, Лисокобилко Єлизавета, Олійник Лія, Соболь Дмитро, Коган Ліза, Коган Вероніка, Решетилів Вячеслав.